Tips & Inspirasjon

Valg av haglpatroner / ammunisjons guide

Valg av haglepatroner / Ammunisjonsguide fra Fuglejegern.no & GAMEBORE

Her har vi vi satt opp en liten valgguide for hagleammunisjon. Haglpatronene vi benytter kommer fra GAMEBORE,som etter vår mening er verdens beste haglepatroner. Gamebore sine patroner er produsert i England siden 1973.   

4 years ago

Hvordan komme i gang med og jakte ender i våtmarksområder?

Andejakt i Våtmarks områder

Andejakt er noe du fort kan bli avhengig av!

4 years ago

Litt om jakt på vannfugler som ender og gjess

Hvilke art og hva må du kunne om vannfugler?

4 years ago

Hvordan komme i gang med gåsejakt? Riktig jaktområde og bruk av lokkefugl.

Gåsejakt er en jaktform du fint kan få til før du drar på jobb om morgenen. 

Gåsejakt på jorder med gode fugletrekk over seg byr på mange, men krevende skuddsjanser. Lokkegås og jaktblinds anbefales ved denne jaktformen.

4 years ago

Hvordan komme i gang med skogsfugljakt?

Her er en lettere innføring i hvordan å komme i gang med skogsfugljakt

4 years ago

Hvordan komme i gang med sjøfugljakt

Sjøfugljakt i den Norske skjærgården

Sjøfugljakten gjør du i Norges største jaktterreng. Sjøfugljakt er krevende og spennende, og dette er ingen lekegrind hvis det blåser opp, det er ikke mange andre jaktformer som er farligere enn sjøfugljakt fra kajakk, kano eller småbåt. Her er noen tips og generell info for å oppnå en vellykket sjøfugljakt. 

4 years ago

Hvilken choke skal jeg velge?

Nesten alle nye hagler som selges har utbyttbare choker (trangboring). Allikevel har mange et lite aktivt forhold til hvilke choker de bruker i hvilke situasjoner. Dette er synd da valg av trangboring i stor grad påvirker skuddbildet på forskjellige avstander og derfor dine sjanser for å felle viltet.

4 years ago

Hvordan bruke et gåseflagg

Gåseflagg er like viktig under jakt av gås som lokkefugler og lokkefløyte under gåsejakt!

4 years ago

Valg av ny lokkefløyte til andejakt eller gåsejakt

Valg av ny lokkefløyte til andejakt eller gåsejakt og hvordan bruke denne?

4 years ago

Bruk av hund under jakt er regulert av viltloven

Mange jegere har stor glede av hunden som jaktkamerat, og trenede jakthunder fremmer en human og effektiv måte å jakte på. Bruk av hund under jakt er regulert av viltloven, et rundskriv og hundeloven.

4 years ago

Hvordan komme i gang med kråkejakt

KRÅKER ER BLANT DE MEST INTELLIGENTE FUGLENE I VERDEN - OG KAN BETRAKTES SOM EN DELIKATESSE! MEN AT KRÅKE KAN VÆRE EN DELIKATESSE PÅ LIK LINJE MED RYPE ER DET IKKE MANGE SOM VET.

4 years ago

Hvor lenge kan viltet ditt fryses ned

SÅ LENGE KAN DU FRYSE FANGSTEN - VILTKJØTT, FISK, BÆR OG SOPP

GODT KJØTT. viltkjøtt er god mat, også etter en tur i fryseren, men hvor lenge holder det seg?

4 years ago

Felte Gjess

Her er noen tips om hvordan du skal behandle gåsa etter du har felt de. Gås er nydelig mat og et tradisjonsrikt jakt bytte innlands som langs den Norskekyst. Gåsejakt blir mer og mer populært da dette er en enkel jakt og komme i gang med som fersk jeger.

Gås lever av gress, lyng og andre plantevekster. Det er derfor ingen fare med transmak på dette kjøttet. Dette kjøttet er meget velsmakende, mørt og spennende.

 

4 years ago

Felte Gressender og andre vadere

Her er noen tips om hvordan du skal behandle endene etter du har felt de. And er nydelig mat og et tradisjonsrikt jakt bytte innlands som langs den Norskekyst. Andejakt er populært da dette er en enkel jakt og komme i gang med som fersk jeger.

Gressender lever av gress, lyng og andre plantevekster. Dette kjøttet er meget velsmakende, mørt og spennende.

4 years ago

Felte sjøfugl og dykkender

Her er noen tips om hvordan du skal behandle sjøfuglene etter du har felt de. Som de aller fleste sjøfugler, lever de av fisk og med fisk følger transmak. Langs hele norskekysten og innlandet er det sikkert like mange måter å nøytralisere transmak fra sjøfugl på, som det fins jegere. Men det alle har til felles, er målet; Velsmakende, mørt, mørkt og spennende kjøttretter.

 

4 years ago

Felte skogsfugl og ryper

Her er noen tips om hvordan du skal behandle skogsfuglen etter du har felt de. Skogsfugl er nydelig mat og et tradisjonsrikt jakt bytte. Skogsfugljakt er populært da dette er en enkel jakt og komme i gang med som fersk jeger. Før frosten spiser den for det meste blåbær, ospeløv, krekling og starrfrø. Tarminnholdet gir ofte fra seg en ganske besk smak. Om høsten får kjøttet rundt mageregionen lett en smak råtne blåbær og om vinteren kan det smake granbar av dette kjøttet. Mange hevder at det er dette som skaper "viltsmaken", Skogsfuglkjøtt er meget velsmakende, mørt og spennende om den behandles riktig, men en gammeltiur er som en skosåle om du ikke behandler den riktig.

4 years ago

Duejakt på gode duetrekk

Riktig jaktområde ved duejakt

Bruk litt tid på spaning før du skal jakte, gjerne også noen dager i forkant for å danne deg et bilde av trekkmønsteret i området. Du må finne deg et område med god duetrafikk. Erteåkrenoe av det beste du kan jakte rundt, dette er en soleklar vinner, og hveteåkre er et godt andrevalg. Havre er ingen favoritt hos duene, men raps, bygg- og rugåkre er bedre. Når det er vindstille flyr duene høyt, mens de i sterk vind flyr lavere. Likevel finner de lokkeduene og fatter interesse for dem. Et godt råd når det blåser er å unngå å postere i en skrå bakke siden duene kommer lavt, jegeren vil oppdage duen for sent og vil være uforberedt til skudd.

4 years ago

Andejakt på åker/jordbruks landskap

Andejakt på åker/jordbruks landskap

Denne jaktformen begynner og bli mer og mer populær i Norge på Åkre og dyrket mark er jakting med bevegelige lokkefugler (vinddrevne eller elektroniske). Dette er lokkefugler men fungerer som magneter på fuglene som flyr i området.

Ta for eksempel vingespinnende ender, disse er forbudt i enkelte amerikanske stater for de er så effektive sammen med lokkefløyter. Her er noen tips og generell info for å oppnå en er og mer populær er vellykket andejakt med lokkefugler i jordbrukslandskapet.

5 years ago

Valg av hundefløyte, hvilken frekvens bør du velge?

Her hos oss har vi et stort antall forskjellige hundefløyter fra Markedslederen ACME fra England. Dette er verdens største og eldste produsent av fløyter. Vi prøver her nå å beskrive fløytene litt mer i detalj, slik at valget skal bli lettere for deg.

Å velge den perfekte hundefløyten til din familie eller jakthund er nøkkelen til å legge til rette for jevn opplæring. Som med mennesker er det ingen to hundene som er helt like, dette kan gjøre det litt utfordrende å velge riktig fløyte til å trene med. Selvfølgelig er det avgjørende med nivået hunden din trenes opp til med hvor mye tid du investerer i trening.

5 years ago

Generell behandling av fugl

Her er det noen tips om hvordan du kan behandle din felte fugl.

Slik tar du ut av fuglevilt:

Årsaken til at det ikke er nødvendig å fjerne de indre organene på felt fugl like raskt som på elg og rådyr, er fuglenes anatomi og plasseringen av de kjøttfulle musklene som utgjør de spiselige delene.

5 years ago

Din norske spesialbutikk på nett. Vil du ha oss her i morgen, bruk oss i dag!